Prijzen

 • Hermesonderscheiding, 21 december 2016
  Hetty Helsmoortel werd op 21 december 2016 aan de UGent bekroond met de Hermesonderscheiding voor maatschappelijke en wetenschappelijke dienstverlening.
  Uit het nieuwsbericht:
  “Dr. Hetty Helsmoortel wordt gehuldigd omwille van haar uitzonderlijke verdiensten op vlak van wetenschapscommunicatie. Met een grote helderheid, zin voor humor en verbeelding brengt ze wetenschap tot in elke huiskamer via tv, radio, krant, blog of specifieke events en vervult hiermee een voorbeeldfunctie reeds vroeg in haar carrière.”
 • Eerste jaarprijs wetenschapscommunicatie 2016, 14 november 2016
  Hetty werd eerste laureaat van de jaarprijzen wetenschapscommunicatie van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten voor haar inspanningen op het vlak van wetenschapscommunicatie.
  Oordeel van de jury:
  “Hetty Helsmoortel wordt onderscheiden voor haar talrijke en uiteenlopende media-optredens voor diverse publieken, zoals deze als huiswetenschapper in De Afspraak op CANVAS, waarin ze er als jonge onderzoeker in slaagt om moeilijke onderwerpen op een heldere en correcte wijze te brengen met aanstekelijk enthousiasme.