*Biografie

Wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel is een vrouw met een missie. Ze is moleculair bioloog en doctor in de gezondheidswetenschappen, en was acht jaar kankeronderzoeker aan de Universiteit van Gent. Nu wil ze als freelancer vooral iedereen begeesteren met haar passie voor wetenschap, op de meest uiteenlopende manieren.

Enerzijds is Hetty een verhalenverteller pur sang. Ze toert vanaf eind november met de theatervoorstelling ‘Missie 2020’ door Vlaamse zalen en is auteur van verschillende populariserende boeken voor jong en oud. Daarnaast maakt ze samen met Lieven Scheire de Nerdland podcast, volgt ze als freelancer het wetenschapsnieuws op de voet (o.a. voor VRT NWS) en geeft ze regelmatig duiding op radio, televisie en online. Hetty is ook moderator van debatten, redacteur voor wetenschappelijke tv-programma’s en geeft erg gesmaakte lezingen voor het grote publiek.

Anderzijds is Hetty een gedreven ondernemer. Ze is zakelijk leider van Studio heldr. Gepassioneerd door heldere verhalen en geluidsgolven helpen zij je met alle mogelijke aspecten van een podcast of ander audioverhaal. Last but not least: om wetenschap nog dichter bij het grote publiek te brengen stampte ze drie jaar geleden Sound of Science uit de grond, het allereerste openlucht wetenschapsfestival in België. Met bier, worsten, tenten én wetenschap. Een plek waar wetenschap eindelijk de plaats krijgt die ze in onze maatschappij verdient: te midden van de mensen.