*Biografie

Hetty Helsmoortel is moleculair bioloog, doctor in de gezondheidswetenschappen en was acht jaar kankeronderzoeker aan de Universiteit van Gent. Daarnaast is ze moeder van een zoon en een dochter en theaterliefhebber. Die laatste passie liep volgens sommigen wat uit de hand toen ze tussen haar master en doctoraat twee jaar naar het RITCS trok om er drama te studeren.

Daarnaast is Hetty wetenschapswatcher en verhalenverteller pur sang. Ze volgt nu voltijds als freelancer het wetenschapsnieuws op de voet (o.a. voor VRT NWS), verschaft regelmatig tekst en uitleg in televisieprogramma’s, zit maandelijks in de Nerdland podcast van Lieven Scheire, is dikwijls te horen op de radio, schrijft af en toe  columns voor onder andere EOS, De Morgen en De Standaard en geeft regelmatig erg gesmaakte lezingen voor het grote publiek. Momenteel trekt ze met een interactieve voorstelling over CRISPR door Vlaanderen én heeft ook ze een boek over deze revolutionaire technologie.

Last but not least: om wetenschap nog dichter bij het grote publiek te brengen stampte ze twee jaar geleden samen met Toon Verlinden Sound of Science uit de grond, het allereerste openlucht wetenschapsfestival in België. Met bier, worsten, tenten én wetenschap. Een plek waar wetenschap eindelijk de plaats krijgt die ze in onze maatschappij verdient: te midden van de mensen.